O timu 2018-01-22T14:49:46+00:00

Grupa entuzijasta na čelu sa Mensurom Pašićem (black belt) iz Tuzle odlučila se na korak osnivanja Bosanskog tima u ovoj sportskoj disciplini. Cilj ovog tima je okupiti što više klubova iz BiH u jedan tim kako bi zajedničkim snagama što bolje promovisali ovu vještinu kako u zemlji tako i inozemstvu. Brazilska Jiu Jitsa je relativno mlada borilačka vještina i kao takva relativno kratko na našoj sportskoj sceni. Imperativ ovog projekta da se Jiu Jitsu scena Bosne i Hercegovine što je moguće više ukrupni za dobrobit svih onih kojima je sport na prvom mjestu!

Takodjer BiH i Sarajevo kao njen glavni grad nema organizaciju takmičenja u ovoj vještini. To će biti jedan od ciljeva ovog projekta. Potrudit će mo se da u BiH dovedemo što kvalitetnije ljude kada je BJJ u pitanju i da ovu vještinu promovišemo u najboljem svijetlu! Takodjer, jedan od ciljeva jeste i pokretanje škola za najmladje kako bi mladi naraštaji imalu priliku upoznati se sa ovom vještinom i sportom generalno.


I na kraju članovi ovog projekta su:
Bosnae Team United Tuzla
Bosnae Team United Sarajevo
Naravno ostali klubovi koji djele naše ideje su dobrodošli!


Medjunarodni legitimitet i podršku ovoj priči je dao Sergio Zimmerman Canudo i team Pound for Pound! Takodjer je bitno naglasiti da će se Bosnae Team United na medjunarodnoj sceni predstavljati kao dio ove velike porodice!
Na kraju hvala svima koji su pokrenuli ovu priču.
Hvala svim trenerima koji su širili BJJ u BiH.


Posebno hvala, Arwin Wider, Victor Cheng, Edin Zrno, Jasmin Poturović, Muhamed Nesiren, Slaven Planinić, Kenan Bajramović, Muamer Hasanagić R.I.P., Edin Seleskovic te naravno Mensur Pašić i Sergio Zimmerman Canudo!
Osss!